Workshop doping niveau 4 op zaterdag 11 september

9 juli 2010

Zaterdag 11 september (10.00 – 13.00 uur) wordt er in het Huis van de Sport een workshop doping voor trainers op niveau 4 georganiseerd. Deze workshop is sporttakoverstijgend en op verzoek van de sportbonden door de Dopingautoriteit i.s.m. de Academie voor Sportkader ontwikkeld. Deelname aan de workshop is gratis en bestemd voor trainers van alle sportbonden aangesloten bij NOC*NSF.

In de workshop leert de trainer aan de hand van casussen uit de praktijk hoe hij/zij de sporter het beste kan voorbereiden om zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen voor het opvolgen van de dopingregels. Hierbij kan gedacht worden aan het checken van geneesmiddelen en voedingssupplementen, de dopingcontroleprocedure, het aanvragen van een geneesmiddelen dispensatie en het beoordelen of een voedingssupplement gebruikt kan worden. Verder leert de trainer hoe om te gaan met verdenking van gebruik van drugs en doping en de risicofactoren die kunnen bijdragen tot het gebruik, alsmede hoe de kans op dopinggebruik kan worden verkleind.

Aanmelden voor de workshop kan tot 6 september via http://nocnsf.eduhost.nl/inschrijf/ (kies voor 'Academie voor Sportkader ‘ bij sportbond) Let op: er is ruimte voor 10 deelnemers. VOL = VOL.

Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Manon Crijns via 026-4834764 of manon.crijns@academievoorsportkader.nl