Dopingwaaier 2011: talent tegen doping

20 januari 2011

De Dopingwaaier 2011 is uit. Het is één van de belangrijkste middelen in de voorlichting van topsporters en begeleidend personeel. De waaier is dan ook te vinden in menig sporttas in Nederland. Met de waaier bij de hand kun je te allen tijde controleren of middelen op de dopinglijst staan, wat precies de regels waren voor het aanvragen van dispensaties en hoe het ook alweer zat met het gebruik van voedingssupplementen. Bovendien is de waaier geheel geplastificeerd, waardoor hij zonder problemen een jaar lang in een sporttas bewaard kan worden.

Talent tegen doping

In 2010 vormden de ambassadeurs het gezicht van de dopingwaaier. Voor dit jaar is besloten de aankomende sporters meer de aandacht te geven. Zij zullen namelijk moeten tonen dat ze talent hebben tegen doping. Ze krijgen immers te maken met hun eerste controles en de bijbehorende risico's van medicijn-, voedingssupplementen-, en drugsgebruik. Hier zullen ze zich goed over moeten informeren. Want, onbewust dopinggebruik is geen ver-van-je-bed-show, maar is iets waar altijd rekening mee moet worden gehouden.

Hoe te verkrijgen?

De dopingwaaier wordt verstuurd aan álle sporters met een A-, B- of HP-status van NOC*NSF. Daarnaast krijgen alle sportbonden en Olympische Netwerken een hoeveelheid, die ze naar eigen inzicht kunnen verdelen onder sporters, trainers en coaches.

Dopingwaaiers zullen verder te bestellen zijn via de website van de Dopingautoriteit. Voor €5,= wordt de waaier aan je opgestuurd. De pdf-versie is hier te downloaden.

Dopingwaaier 2011: talent tegen doping