Update website Dopingautoriteit

13 juli 2012

Deze maand is de website van de Dopingautoriteit uitgebreid met twee nieuwe onderdelen. Onbewust dopinggebruik geeft informatie over de dopingrisico's bij o.a. het gebruik van medicijnen en voedingssupplementen. Het item Materialen & Tools zoomt in op de voorlichtingsattributen die door de Dopingautoriteit zijn ontwikkeld, zoals de Dopingwaaier en de online voorlichting.

Onbewust dopinggebruik

De Dopingautoriteit adviseert sporters met een A, B en HP-status zich jaarlijks te laten voorlichten over de risico's van Onbewust dopinggebruik. Zij krijgen jaarlijks een nieuwe Dopingwaaier, waarin alle belangrijke informatie is verwerkt. Maar de groep van sporters, die in aanmerking kan komen voor een dopingcontrole, is echter veel groter dan alleen de groep statussporters.

Materialen & Tools

Een van de belangrijkste wapens in de strijd tegen doping is voorlichting. De Dopingautoriteit heeft dan ook diverse Materialen & Tools om de anti-dopingboodschap over te brengen. Zo hebben we de Dopingwaaier, de folder Blijf Negatief, de brochure Rondom Begeleiding, de online voorlichting, de Whereabouts App en vele video's.

Update website Dopingautoriteit