In de praktijk: de Dopingautoriteit

9 november 2012

Elke werkdag zendt de NCRV het programma 'Lunch' uit. Dit is een afwisselende en dynamische radioshow, waarbij nieuws vanuit een verrassende invalshoek wordt belicht. Een van de vaste onderdelen is de rubriek 'In de praktijk'. Hierbij wordt het werk van een organisatie een week lang gevolgd. Onlangs viel de Dopingautoriteit deze eer te beurt. NCRV-verslaggeefster Ingrid Koning monteerde daaruit de volgende vijf fragmenten.

Maandag 29 oktober 2012

Ingrid Koning geeft een inleiding op haar week als verslaggeefster die op werkbezoek gaat bij de Dopingautoriteit.

Dinsdag 30 oktober 2012

De jonge topsporters van de Talentschool aan het Scheldemondcollege in Vlissingen krijgen een anti-dopingvoorlichting van Erik Duiven, voorlichter Topsport van de Dopingautoriteit.

Woensdag 31 oktober 2012

Ingrid is op bezoek bij het kantoor van de Dopingautoriteit in Capelle aan de IJssel. Ze spreekt met medewerker Whereabouts Nader en senior Dopingcontroleur Jan over de uitvoer van de dopingcontroles.

Donderdag 1 november 2012

In Gent staat een van de laboratoria die de urinesamples controleert op de aanwezigheid van doping. Ingrid krijgt uitleg over de werkwijze in het laboratorium. 

Vrijdag 2 november 2012

Ingrid vertelt over wat haar is opgevallen de afgelopen week en praat hierover met Herman Ram, directeur van de Dopingautoriteit.

 

In de praktijk: de Dopingautoriteit