Talenten nu ook 100% Dope Free!

4 oktober 2013

De Dopingautoriteit ontwikkelde door de jaren heen diverse voorlichtingsmaterialen voor verschillende doelgroepen. Een brochure speciaal voor talenten ontbrak nog. Daarom is het preventiepakket vanaf nu uitgebreid met een nieuwe brochure: Talents Only! De brochure zal verspreid worden binnen de Nederlandse topsport.

Het eerste exemplaar van de brochure is op dinsdag 1 oktober - tijdens de jaarlijkse bondenbijeenkomst van de Dopingautoriteit  - uitgereikt aan oud-wielrenner Rudi Kemna. De ploegleider van Argos-Shimano bekende eerder dit jaar dat hij tijdens zijn carrière kortstondig EPO heeft gebruikt. Tegenwoordig maakt hij zich - samen met de Dopingautoriteit – hard voor een dopingvrije topsportomgeving.

Talents Only!

De basis van de Talents Only!-brochure is actief leren: de sporters worden uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar informatie. Door het spelen van de True Winner Contest kunnen de talenten vervolgens een anti-dopingcertificaat verkrijgen. Daarnaast staan op de website van 100% Dope Free meer dan 80 video´s, waarin talenten en ambassadeurs - zoals Epke Zonderland, Churandy Martina en Marianne Vos – hun mening, inzicht en ervaring delen over onderwerpen als ‘Wat is doping nu eigenlijk?’, ‘Waarom is dopingvrij sporten belangrijk?’ en ‘Wat als iemand mij doping aanbiedt?’. Belangrijke onderwerpen, die door elk talent en ambassadeur op een eigen manier onder de aandacht worden gebracht.

Verspreiding

De Talents Only!-brochure zal verspreid worden binnen de Nederlandse topsport. Ben je werkzaam binnen de Nederlandse topsport en wil je één of meerdere exemplaren van de Talents Only!-brochure ontvangen, neem dan contact op met de voorlichter topsport, Erik Duiven: e.duiven@dopingautoriteit.nl.

Voor meer informatie, kijk op de website van 100% Dope Free.

Talenten nu ook 100% Dope Free!