WADA lanceert Android-versie van whereabouts app

5 maart 2014

WADA lanceerde deze week de Android-versie van de ‘ADAMS whereabouts app’. Met deze app kunnen 25.000 internationale topsporters op eenvoudige wijze hun verblijfsgegevens via de smartphone invoeren, controleren en wijzigen om zo tegemoet te komen aan WADA´s verplichtingen. De internationale app, ontwikkeld door CGI op basis van de Nederlandse whereabouts app, is per direct beschikbaar in het Engels en Frans voor Android-smartphones via de Android Play Store en sinds december al voor Apple-smartphones via de iTunes App Store.

WADA beschermt de rechten van sporters die geen doping gebruiken, onder andere door het beheer van een database waarin zij de verblijfsgegevens van sporters wereldwijd bijhouden om dopingcontroles buiten wedstrijdverband mogelijk te maken. Topsporters die zijn opgenomen in een testing pool en specifieke anti-doping verantwoordelijkheden hebben kunnen hun verblijfsgegevens invoeren met slechts enkele klikken op hun smartphone of tablet. Daarnaast herinnert de app hen via reminders aan hun verplichtingen, inclusief deadlines voor het doorgeven van hun verblijfsgegevens. 

In Nederland werd eind 2011 al de whereabouts app gelanceerd door de Nederlandse Dopingautoriteit. Nederlandse sporters die aan hen moeten rapporteren kunnen hun verblijfsgegevens sinds die tijd via de app eenvoudig doorgeven. De whereabouts app is ontwikkeld door de Dopingautoriteit, CGIInnoSportNL en NOC*NSF

Het nieuwsbericht van WADA over de Android-versie is hier te vinden.

WADA lanceert Android-versie van whereabouts app