Computable Award 2014 voor de Whereabouts App

7 november 2014

Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de prestigieuze Computable Award heeft de whereabouts app de prijs gewonnen voor het ‘beste ICT-project van het jaar in de publieke sector’. De whereabouts app is al eerder door CGI, de Dopingautoriteit, InnoSportNL en NOC*NSF ontwikkeld. Het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) heeft deze innovatieve whereabouts app het afgelopen jaar wereldwijd in gebruik genomen.

ICT-vaktitel Computable maakte gisteravond de winnaars bekend van de Computable Awards 2014. In dertien categorieën, verspreid over diverse domeinen van de ICT-wereld, waren er prijzen te verdienen. De beste in de categorie ‘ICT-project van het jaar in de publieke sector’ werd de whereabouts app.

WADA heeft begin dit jaar de ‘ADAMS whereabouts app’ gelanceerd voor meer dan 25.000 internationale topsporters. Met de app kunnen atleten op eenvoudige wijze hun verblijfsgegevens via de mobiele telefoon invoeren, controleren en wijzigen, zodat ze te lokaliseren zijn voor dopingcontroles. Deze app voor smartphones maakt het makkelijker om te voldoen aan hun verplichtingen richting WADA. In Nederland werd de whereabouts app al in 2012 in gebruik genomen door de Dopingautoriteit. 

Computable Award 2014 voor de Whereabouts App