Video Rudi Kemna gelanceerd

22 december 2014

Een jaar lang trok de Dopingautoriteit samen met ex-wielrenner Rudi Kemna door het land om te strijden voor een schonere wielersport. Vanaf heden is het verhaal van Rudi ook online te bekijken. 

Bekijk de trailer hieronder of klik hier voor het hele verhaal.

Koersen op een schone sport

Eerder dit jaar is de Dopingautoriteit in samenwerking met de KNWU en NOC*NSF gestart met het project Koersen op een schone sport. Dit project geeft opvolging aan alle aanbevelingen uit het rapport Meedoen of stoppen van de Commissie Anti-Doping Aanpak (Commissie Sorgdrager).

Een van de doelen uit het project is het vergroten van de bewustwording onder vooral de jeugdige licentiehouders van de KNWU. Het gebruik van doping is schadelijk voor de gezondheid en in strijd met de fairplaygedachte. Om afstand te kunnen nemen van de situatie uit het verleden is het belangrijk om inzicht te krijgen in het ontstaan van deze dopingcultuur. 

Voorlichtingsbijeenkomsten

Een jaar lang is de Dopingautoriteit samen met Rudi Kemna door het hele land getrokken om de licentiehouders, kaderleden en verenigingen inzicht te geven in het belang van een schone wielersport. Rudi Kemna deelde hierbij zijn openhartig zijn ervaringen uit zijn eigen wielercarrière, zijn drive om beter te worden en zijn uiteindelijke keuze om epo te gebruiken. Vrijwel alle districten, RTC’s en NTC’s van de KNWU zijn tijdens deze 'tour' bezocht.

Omdat de ervaringen van Rudi Kemna grote indruk hebben gemaakt onder de toehoorders, is besloten zijn verhaal ook op video vast te leggen. Het resultaat kun je hier vinden. De trailer van de video vind je hieronder.

Rudi Kemna - Dat gaat mij niet gebeuren (trailer)

Voortgang project Koersen op een schone sport

Video Rudi Kemna gelanceerd