Harro Knijff benoemd tot voorzitter bestuur Dopingautoriteit

27 maart 2015

Het bestuur van de Dopingautoriteit heeft Harro Knijff benoemd tot nieuwe voorzitter van het bestuur. Harro Knijff volgt Dolf Segaar op, die niet herbenoembaar was.

Harro Knijff is advocaat en partner van het advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek. Harro Knijff heeft zich als advocaat (o.a.) gespecialiseerd in sportrecht, en heeft veel ervaring met de juridische afhandeling van dopingzaken. Nu hij tot voorzitter van de Dopingautoriteit benoemd is, zal hij als advocaat overigens geen dopingzaken meer behandelen. 

Dolf Segaar, advocaat en partner van het advocatenkantoor CMS Derks Star Busmann, was aan het einde gekomen van zijn derde en laatste bestuurstermijn van drie jaar, en kon om die reden niet herbenoemd worden. Dolf Segaar begon als secretaris van het bestuur, en nam het voorzitterschap op zich na het vertrek van Cees Vervoorn. 

Het bestuur van de Dopingautoriteit bestaat verder uit secretaris Marc Benninga (voorgedragen door NOC*NSF), en penningmeester Paul Depla (voorgedragen door het ministerie van VWS). 

De Dopingautoriteit zal in de komende periode worden omgevormd van een (privaatrechtelijke) stichting naar een (publiekrechtelijk) Zelfstandig Bestuursorgaan. Het begeleiden van deze verandering zal in het komende jaar de belangrijkste bestuurstaak zijn.

Harro Knijff benoemd tot voorzitter bestuur Dopingautoriteit