App genomineerd voor Sport App Awards 2012

15 februari 2012

Eind 2011 lanceerden de Nederlandse Dopingautoriteit, Logica, InnoSportNL en NOC*NSF de Whereabouts App. Met deze App kunnen sporters hun verblijfsgegevens doorgeven of wijzigen. De Whereabouts App is één van de kanshebbers voor de Sports App Awards 2012.

De Whereabouts App - beschikbaar voor iPhone, Android en BlackBerry - was al snel na de introductie een succes. De drie verschillende versies hebben dezelfde functionaliteit en kennen slechts minimale verschillen, zoals de platformafhankelijke responstijd. In korte tijd zijn de beschikbare versies van de App al enkele honderden keren gedownload en maakt een groot deel van de sporters er dagelijks gebruik van. Dit was reden voor de sportmarketingcommunity SPORTNEXT om de Whereabouts App te nomineren voor de Sport App Awards 2012.

Uniek

De Whereabouts App bestaat nog nergens anders ter wereld en maakt een goede kans de internationale standaardapplicatie te worden. Mogelijk komt de app wereldwijd en voor alle sporten beschikbaar, misschien zelfs al vóór de aanstaande Olympische Spelen in Londen.

Whereabouts

In Nederland zijn er zo'n 300 topsporters die hun verblijfsgegevens - ‘whereabouts' - moeten opgeven bij de Dopingautoriteit. Dat kan met de computer, via SMS en nu ook met behulp van de nieuwe app. De Whereabouts App laadt onder meer - op basis van de GPS-gegevens en na goedkeuring van de sporters - automatisch de actuele verblijfplaats en herinnert de sporters aan hun whereaboutsverplichting door het zenden van reminders. Een pincode beveiligt de privacy van de gegevens. De Whereabouts App is een succesvol voorbeeld van sportinnovatie, mogelijk gemaakt dankzij een unieke samenwerking tussen het Nederlandse bedrijfsleven en de sportwereld.

Sport App Awards

De Sport App Awards, waarvan SPORTNEXT de winnaars in april bekend maakt, gaat naar de meest relevante en innovatieve applicatie voor de sportwereld. De beoordeling daarvan is aan de gebruikers en alle andere belanghebbenden.

Wil je ook een stem uitbrengen? Kijk dan op: Sport App Awards 2012

App genomineerd voor Sport App Awards 2012