Ajax is op zoek naar aanvallende versterkingen (2)

9 juli 2021 15:06:43

N i e u w bericht, meer informatie na 3e alinea

DE LUTTE (ANP) - Ajax is in de aanloop naar het nieuwe seizoen nog op zoek naar aanvallende versterkingen. "Je zou zeggen dat we het aardig voor elkaar hebben als er niemand weg gaat", zei trainer Erik ten Hag vrijdag tijdens het trainingskamp van zijn club in De Lutte. "Maar ik ben wel op zoek naar nieuwe prikkels voor de ploeg."

Ajax hoopt nog steeds op de komst van Kamaldeen Sulemana en Steven Berghuis. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft al een klein jaar contact met Sulemana. De 19-jarige Ghanese aanvaller van het Deense Nordsjælland kreeg onlangs een rondleiding in de Johan Cruijff ArenA. Maar hij staat ook in de belangstelling van Manchester United en een Franse club. "Maar als Overmars ergens zijn tanden in zet, dan laat hij niet snel los", zei Ten Hag.

Ajax en Feyenoord hebben nog geen overeenstemming bereikt over de transfer van Berghuis. De aanvoerder heeft in zijn contract staan dat hij Feyenoord voor 4 miljoen euro mag verlaten, maar volgens Feyenoord is er alleen een minimumbedrag van 4 miljoen euro vastgesteld. "Het is nu een zaak van juristen", liet technisch directeur Frank Arnesen van Feyenoord vrijdag weten. "Ik ga daar nu niets over zeggen", stelde Ten Hag.

Ajax is met Antony, David Neres en Dusan Tadic nog goed bezet op de flanken. Maar vleugelspeler Quincy Promes vertrok in de winterstop van het vorige seizoen naar Spartak Moskou en de gehuurde Oussama Idrissi is weer teruggekeerd naar Sevilla.

Ten Hag rekent komend seizoen niet meer op Kjell Scherpen. De doelman onderhandelde afgelopen week met Brighton & Hove Albion. "Ik weet niet hoe dat is afgelopen, maar zoals het er nu uitziet kom hij niet in onze plannen voor", zei de trainer van Ajax.

Ten Hag beschikt met Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter over drie goede doelmannen. "Maarten heeft voorlopig een streepje voor maar Remko was afgelopen seizoen de op een na beste doelman van de Eredivisie", zei hij. "Het is goed om op iedere positie veel concurrentie te hebben."

Daarbij mag André Onana vanaf september ook weer meetrainen. Hij is in november ook weer inzetbaar tijdens wedstrijden, na een dopingschorsing. Ten Hag neemt het Onana niet kwalijk dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. "Ik heb goed contact met hem. Ik vind het aan fantastische doelman. Dat hij niet wil bijtekenen, zal voor mij geen reden zijn om hem niet op te stellen."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021