Sprinter Jacobs klopt op WK titelverdediger Coleman op 60 meter (2)

19 maart 2022 21:35:14

N i e u w bericht, meer informatie na 3e alinea

BELGRADO (ANP) - De Italiaanse atleet Lamont Marcell Jacobs heeft bij de wereldkampioenschappen indoor in Belgrado goud gepakt op de 60 meter. De regerend olympisch kampioen op de 100 meter klopte titelverdediger Christian Coleman uit de Verenigde Staten met miniem verschil. Het brons was voor een andere Amerikaan, Marvin Bracy.

Jacobs kwam tot 6,41 seconden en was in duizendsten van een seconde net sneller dan Coleman. De Amerikaanse sprinter had een betere start, maar werd op de lijn geklopt.

Coleman ontbrak afgelopen zomer op de Olympische Spelen van Tokio op de 100 meter. De regerend wereldkampioen op dit nummer had aanvankelijk een schorsing van twee jaar gekregen voor het missen van drie dopingcontroles binnen een jaar. Het internationaal sporttribunaal CAS toonde enige clementie en bracht de schorsing terug naar achttien maanden, maar desondanks ontbrak Coleman in Tokio.

Ryan Crouser werd verrassend verslagen bij het kogelstoten. De Amerikaanse olympisch kampioen, al twee seizoen ongeslagen, moest de wereldtitel laten aan de Braziliaan Darlan Romani. Die stootte met 22,53 meter 9 centimeter verder dan Crouser.

Ook olympisch kampioene Katie Nageotte uit de VS leed bij het polsstokhoogspringen een nederlaag. Haar landgenote Sandi Morris prolongeerde haar wereldtitel indoor met 4,80 meter. Nageotte kwam tot 4,75 meter, goed voor zilver.

De Canadees Damian Warner veroverde zijn eerste wereldtitel op de zevenkamp. De olympisch kampioen van Tokio op de tienkamp passeerde met een sterke afsluitende 1000 meter de Zwitser Simon Ehammer in het klassement. Warner eindigde op 6489 punten, Ehammer kwam uit op 6363 punten.

Jereem Richards was de beste op de 400 meter. De atleet uit Trinidad en Tobago won in 45,00 seconden. De Spanjaard Mariano García won goud op de 800 meter in 1.46,20. De Ethiopische Gudaf Tsegay pakte de wereldtitel op de 1500 meter met 3.57,19.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022