Springruiter Bles betrapt op doping (2)

20 juni 2022 14:05:47

N i e u w bericht, meer informatie na 4e alinea

ERMELO (ANP) - Springruiter Bart Bles is betrapt op het gebruik van een verboden middel. Dat meldt de hippische sportbond KNHS. Bles testte in april positief bij een dopingcontrole tijdens het Nederlands kampioenschap springen in Deurne. Hij veroverde daar met El Rocco zilver achter Nederlands kampioen Willem Greve. Die medaille moet hij inleveren. Bles is met onmiddellijke ingang geschorst.

Door het wegvallen van Bles schuift Sanne Thijssen door naar de tweede positie en is het brons voor Jur Vrieling.

Bles reageert via de KNHS aangeslagen en teleurgesteld. "Ik heb me mee laten slepen op een avond uit. Het is ongelooflijk stom en ik heb er vreselijk veel spijt van. Ik laat hiermee het hele team enorm in de steek, het had nooit mogen gebeuren." Om welk product het gaat werd niet bekendgemaakt.

In een tuchtprocedure wordt bepaald hoe lang Bles wordt geschorst. De ruiter uit Babberich kan meteen ook deelname aan het CHIO Aken vergeten. Zijn plek wordt eind juni ingenomen door Jack Ansems.

Zijn sponsor SF Equestrian schorste Bles "conform de contractueel overeengekomen huisregels". De sponsor meldt "volledig verrast en geschokt" te zijn over de positieve test. "Een dergelijke positieve test past op geen enkele wijze binnen de sport en de contractueel overeengekomen huisregels. SF Equestrian hanteert een strikt zerotolerancebeleid. Nadere informatie over de verdere consequenties zal op een later tijdstip worden verstrekt", aldus het Gelderse bedrijf waarvoor ook Vrieling uitkomt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022