Deense politie doorzoekt vlak voor Tour hotel wielerploeg Bahrain (2)

30 juni 2022 08:56:35

N i e u w bericht, meer informatie na 1e alinea

KOPENHAGEN (ANP) - Een dag voor de start van de Tour de France hebben de wielrenners van Bahrain Victorious 's ochtends vroeg in hun hotel in Kopenhagen bezoek gehad van de Deense politie. Agenten doorzochten de kamers van de renners en stafleden en ook de auto's en bussen van de ploeg. Volgens Bahrain Victorious deed de Deense politie dat op verzoek van de Franse justitie, die al een jaar onderzoek doet naar een mogelijke dopingzaak.

De ploeg meldde de doorzoeking zelf, een paar dagen nadat sommige renners en stafleden van het team thuis ook al bezoek hadden gehad van speurders. Bahrain Victorious sprak toen van een "bewuste beschadiging van de reputatie" van de ploeg. "De politie heeft alle voertuigen van ons team doorzocht, net als de kamers van de renners en de stafleden", meldde het wielerteam donderdag. Media meldden dat daarbij niets verdachts in aangetroffen.

Vorig jaar vielen agenten na de zeventiende etappe van de Tour het rennershotel van Bahrain Victorious in Pau binnen. Ze doorzochten de hotelkamers van de renners, onder wie de Nederlandse klimmer Wout Poels, en ook de teambus. Volgens het openbaar ministerie in Frankrijk ging het destijds om "het verkrijgen, transporteren, bezitten en importeren van een verboden middel of een verboden gebruiksmethode door een renner die daar geen medisch voorschrift voor heeft".

De geplande persconferentie donderdag in Kopenhagen leverde geen antwoorden en veel pijnlijke stiltes op. "Het team wil zich nu focussen op de belangrijkste wielerkoers ter wereld", meldde Vladimir Miholjevic, een van de stafleden. Vragen over de doorzoeking werden door de ploegleiding en de renners Matej Mohoric en Jack Haig genegeerd waarna de bijeenkomst, die een half uur zou duren, binnen enkele minuten werd afgebroken.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022