Baloise Trek Lions niet verder met betrapte veldrijder Aerts

14 september 2022 13:34:12

BRUSSEL (ANP) - De Belgische veldrijder Toon Aerts maakt geen deel meer uit van Baloise Trek Lions. Het team van manager Sven Nys bevestigde woensdag dat de samenwerking met de voormalige Belgische kampioen in onderling overleg is beëindigd. Aerts testte op 19 januari positief op doping bij een controle buiten competitie.

Bij de 28-jarige veldrijder werden sporen van het verboden product letrozole metabolite gevonden. Aerts ontkende en vroeg een contra-expertise aan bij de internationale wielrenunie UCI. Het resultaat daarvan is nog steeds niet bekend. "We starten het seizoen helaas zonder Toon Aerts en dat heeft alles te maken met het feit dat er nog steeds geen uitsluitsel is vanuit de UCI", laat Baloise Trek Lions weten. "Voor een goed begrip: we zijn Toon en zijn verdediging steeds blijven geloven, hebben inzage gehad in de resultaten van zijn onderzoek en vinden die geloofwaardig. Maar tot op vandaag heeft de UCI zich helaas nog steeds niet definitief uitgesproken. Het is in die omstandigheden noch voor de ploeg, noch voor Toon zelf wenselijk dat hij zou starten."

Aerts zelf laat op Instagram weten dat er "hard gewerkt is" aan het onderzoek om zijn onschuld te bewijzen. "Aangezien ik momenteel weinig kan betekenen voor de ploeg en ik ook geen uitzicht heb wanneer ik weer zal kunnen aantreden, hebben we in onderling overleg beslist om onze samenwerking te stoppen."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022