Dopingstraf kost Senegal-aanvaller Baldé mogelijk WK

19 september 2022 16:46:32

PARIJS (ANP) - Senegal mist op het WK voetbal mogelijk Keita Baldé. De 27-jarige aanvaller is tot en met 5 december geschorst vanwege een "overtreding" bij een antidopingcontrole in Italië. Dat meldt zijn huidige club, het Russische Spartak Moskou. Senegal is op 21 november de eerste tegenstander van Oranje op het WK in Qatar.

Volgens Spartak is de 40-voudig Senegalese international geschorst "wegens een procedurefout tijdens een dopingtest toen hij voor Cagliari speelde". De club gaf verder geen uitleg over de aard van de overtreding, maar meldde wel dat het niet gaat om verboden stoffen die bij de controle zijn aangetroffen. De in Spanje geboren Baldé, die in februari met Senegal de Afrika Cup won, mag naar verwachting niet deelnemen aan een internationale competitie voor het einde van zijn schorsing.

Volgens Spartak mag hij de training pas hervatten 22 dagen voordat de schorsing afloopt "in overeenstemming met de reglementen van wereldvoetbalbond FIFA".

Baldé, deels opgeleid bij FC Barcelona, voetbalde bij Lazio, bij AS Monaco en het afgelopen seizoen bij Cagliari. Bij Spartak is hij sinds dit seizoen ploeggenoot van Quincy Promes.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022