Poolse tennisser Majchrzak positief bij dopingtest (2)

9 december 2022 07:57:30

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht

WARSCHAU (ANP) - De Poolse tennisser Kamil Majchrzak heeft enkele maanden geleden positief getest op doping. De 26-jarige Majchrzak ontkent dat hij bewust een verboden middel tot zich heeft genomen en wil zijn onschuld bewijzen.

Volgens de ITIA, de organisatie die verantwoordelijk is voor het waarborgen van de integriteit in het tennis, gaat het onder meer om het spierversterkende middel SARM S-22 en Ligandrol, een middel ter bevordering van kracht en spiermassa. Die middelen staan op de lijst met verboden middelen van wereldantidopingbureau WADA. Majchrzak testte drie keer positief: in september in Sofia en in oktober in Tokio en Seoul.

"Ik heb verdrietig en moeilijk nieuws met jullie te delen", schreef Majchrzak op Instagram. "Ik heb positief getest bij dopingcontroles in oktober en november. Ik heb nooit bewust een verboden substantie ingenomen. Op dit moment weet ik niet wat er is gebeurd en dit is een grote schok voor mij. Ik ben begonnen aan het moeilijkste gevecht uit mijn loopbaan, een gevecht om mijn onschuld aan te tonen en terug te keren in de sport waarvan ik hou."

Majchrzak is de nummer 77 van de wereld. Afgelopen jaar reikte hij tot de halve eindstrijd in Pune en was hij kwartfinalist in Genève en Sofia. In 2019 kwam hij tot de derde ronde van de US Open, zijn beste resultaat op een grandslamtoernooi.

De tennisser is voorlopig geschorst en mag dus niet deelnemen aan toernooien, aldus de ITIA.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022