Positief geteste renster Bossuyt: nooit bewust gebruikt

5 juni 2023 12:26:23

ANTWERPEN (ANP) - De Belgische wielrenster Shari Bossuyt heeft maandagochtend tijdens een persconferentie in Zwevegem voor het eerst gereageerd op haar positieve dopingtest. Bossuyt testte positief na haar ritzege in de derde etappe van de Ronde van Normandië in maart. In haar urine werden sporen van letrozole metabolite gevonden. Haar team Canyon/SRAM Racing zette haar voorlopig op non-actief.

"Ik had nog nooit van het product gehoord. Nooit heb ik het bewust gebruikt", verklaarde Bossuyt maandag. "Ik ben nooit in aanraking gekomen met letrozole en ik heb het nooit bewust gebruikt. Ik had nog nooit van het product gehoord. Alles wijst erop dat we te maken hebben met een contaminatie, wij denken in vlees of melk. Ik hoop heel snel duidelijkheid te kunnen scheppen en te kunnen bewijzen dat we geen valsspelers zijn."

De Belgische veldrijder Toon Aerts werd vorig jaar door de internationale wielrenunie UCI voor twee jaar geschorst nadat hij positief had getest op letrozole, dat de afbraak van testosteron en anabole steroïden remt. Hij is destijds tegen de schorsing in beroep gegaan. Aerts was maandag aanwezig bij de persconferentie.

Bossuyt won vorig jaar bij de wereldkampioenschappen op de baan in Frankrijk met Lotte Kopecky goud op de koppelkoers.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2023