Voetballer Pogba voorlopig geschorst na dopingovertreding (3)

11 september 2023 19:47:36

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht

TURIJN (ANP) - De Franse international Paul Pogba van Juventus is voorlopig geschorst vanwege een overtreding van de dopingregels. Dat heeft het Italiaanse antidopingbureau NADO bekendgemaakt. "Op voorstel van de antidopingaanklager is Paul Pogba voorlopig geschorst", meldde de instantie. De middenvelder heeft positief getest op testosteron, een spierversterkend middel.

Het NADO meldt dat bij de middenvelder bij een dopingcontrole "niet-endogene testosteronmetabolieten" zijn aangetroffen. Dat gebeurde bij een controle na het duel met Udinese, op de openingsdag van dit seizoen van de Serie A. Juventus won de wedstrijd met 3-0, Pogba zat de hele wedstrijd op de bank.

Pogba (30) keerde in 2022 terug bij Juventus na een verblijf van zes seizoenen bij Manchester United. Door langdurig blessureleed speelde hij het afgelopen seizoen slechts zes competitieduels mee. Ook miste hij met Frankrijk het WK in Qatar. Dit seizoen kwam hij bij zijn club twee keer als invaller in actie.

Juventus bevestigde de schorsing in een korte verklaring. "De club behoudt zich het recht voor om de volgende procedurele stappen te overwegen", aldus de voetbalclub uit Turijn.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2023