Franse bondscoach Deschamps steunt Pogba na positieve dopingtest

13 september 2023 10:25:14

DORTMUND (ANP) - De Franse bondscoach Didier Deschamps en international Kingsley Coman hebben publiekelijk steun betuigd aan hun landgenoot Paul Pogba die voorlopig is geschorst na overtreding van de dopingregels. De middenvelder van Juventus testte eind augustus positief op testosteron na een duel in de Italiaanse competitie.

Na afloop van de interland tussen Duitsland en Frankrijk meldde bondscoach Deschamps dat hij verrast was door het nieuws. "Ik kan niet zeggen waarom er een stof in zijn lichaam is aangetroffen, maar ik zal hem steunen. Paul heeft de kracht en het karakter om door deze moeilijke momenten heen te komen", aldus Deschamps na de 2-1-nederlaag van Frankrijk tegen Duitsland.

Ook Coman stak zijn collega een hart onder de riem. "We kennen Paul allemaal. Als zoiets gebeurt, kunnen we geen moment geloven dat het opzettelijk was. Hij is een goede vriend en maakt deel uit van de familie, we steunen Paul allemaal."

Maandag meldde het Italiaanse antidopingbureau NADO dat bij Pogba tijdens een dopingcontrole 'niet-endogene testosteronmetabolieten' zijn aangetroffen. Afhankelijk van de uitslag van het B-monster hangt de middenvelder een schorsing van maximaal vier jaar boven het hoofd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2023