Ook zusje van Duitse atlete Benfares krijgt lange dopingschorsing

13 mei 2024 12:36:25

BERLIJN (ANP) - De Duitse dopingautoriteit heeft de 19-jarige atlete Sofia Benfares voor vier jaar geschorst om het gebruik van het verboden prestatiebevorderende middel epo. Haar drie jaar oudere zus Sara Benfares kreeg vorige maand een dopingschorsing opgelegd van vijf jaar.

De dopingzaak van de hardlopende zusjes zorgt voor opschudding in de Duitse atletiek. Het nationale dopingagentschap legde Sara een zwaardere sanctie op dan de gebruikelijke vier jaar, omdat er sprake was van "grove overtredingen". Bij drie dopingcontroles tussen september en januari werden vijf verboden middelen aangetroffen, waaronder testosteron, clenbuterol en epo. Bij Sofia gaat het vooralsnog om alleen epo.

De oudste van de zusjes voerde als verdediging aan dat ze medicatie gebruikte tegen botkanker. Ze zou haar carrière inmiddels hebben beëindigd. Sara Benfares was Duits kampioene op de 10 kilometer en eindigde in 2022 als twaalfde op de 5000 meter bij de EK atletiek in München. Sofia Benfares won vorig jaar brons op de 3000 meter bij EK voor junioren.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024