UEFA controleert spelers Barcelona op doping (2)

17 maart 2011

BUITENLANDS VOETBAL - SPANJE

N i e u w bericht, meer informatie

BARCELONA (ANP/AFP) - De Europese voetbalbond UEFA heeft donderdag tien spelers van FC Barcelona getest op doping. Volgens de bond ging het om een routinecontrole. Bij Barcelona zijn ze niet blij met de actie van de UEFA. De controle volgde namelijk enkele dagen na het bericht van radiostation Cadena Cope dat bij Barcelona artsen werken met ,,een twijfelachtige reputatie''.

,,Doktoren van de UEFA brachten donderdagochtend een verrassingsbezoek bij de training van FC Barcelona'', aldus de Spaanse voetbalclub op de website. ,,Dit is de tweede keer dit seizoen dat het gebeurt. Vorig seizoen waren er in totaal drie controles.'' De laatste dopingcontrole van de UEFA bij Barça dateerde van nog geen maand geleden.

Barcelona klaagde dinsdag het radiostation aan wegens smaad. Cadena Cope, dat tot de katholieke kerk behoort, bood excuses aan. Barcelona nam daar geen genoegen mee, omdat er geen afstand werd gedaan van de uitspraken over doping. De Catalaanse pers vindt dat er sprake is van een lastercampagne en denkt dat rivaal Real Madrid daar mee te maken heeft. Realvoorzitter Florentino Perez verzekerde Sandro Rosell, zijn collega van Barcelona, dat zijn club niets met de berichtgeving op de radio van doen heeft.

Ook Valencia dreigt actie te ondernemen tegen Cadena Cope, dat beweerde dat Eufemiano Fuentes bij die Spaanse club werkte in de periode dat Valencia twee landstitels (2002 en 2004) behaalde. Fuentes is vooral bekend in het wielrennen en was een van de hoofdpersonen in het grote dopingonderzoek 'Operacion Puerto'.

,,We hebben vandaag een antidopingcontrole van de UEFA gehad, wat een toeval'', zei verdediger Gerard Pique op Twitter. Ook Lionel Messi, Xavi Hernandez, David Villa, Jeffren Suarez, Jose Manuel Pinto, Andres Iniesta, Victor Valdes, Javier Mascherano en de Nederlander Ibrahim Afellay werden gecontroleerd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011