Eindzege Contador in Ronde van Catalonië (2)

27 maart 2011

UCI WORLD TOUR

N i e u w bericht, met reactie Contador

BARCELONA (ANP) - Alberto Contador heeft zondag de Ronde van Catalonië als winnaar afgesloten. De leidende positie van de Spaanse wielrenner van Saxo Bank kwam in de zevende en laatste etappe niet meer in gevaar.

Samuel Dumoulin was in de 124,5 kilometer lange rit, van Parets del Valles naar Barcelona, de snelste in de sprint. De Fransman van Cofidis won vrijdag ook al de vijfde etappe. Dumoulin bleef zondag de Colombiaan Rigoberto Uran en de Belg Kenny Dehaes voor.

Contador had het niet makkelijk tijdens de wedstrijd in Catalonië. ,,Het was een van de zwaarste meerdaagse wedstrijden die ik heb gereden'', bekende hij. ,,Ik heb andere koersen gereden met meer bergen waarin ik het veel makkelijker had. De laatste vier dagen waren er voortdurend aanvallen, die ik steeds zelf moest beantwoorden. Maar dit heeft mij wel scherp gemaakt voor de Giro.''

Contador bracht eerder deze maand ook al de Ronde van Murcia op zijn naam. De drievoudig tourwinnaar kreeg donderdag te horen dat de internationale wielrenunie UCI bij sporttribunaal CAS in beroep gaat tegen zijn vrijspraak. Contador reageerde vorig jaar positief bij de Ronde van Frankrijk. Bij de wielrenner werden minimale hoeveelheden van clenbuterol aangetroffen.

Hij wilde met zijn eindzege in Catalonië echter geen statement maken richting de UCI. ,,Ik rijd geen wedstrijden om daarmee iets aan anderen te bewijzen. Ik geef altijd honderd procent om te winnen. Ik wilde de Ronde van Catalonië graag op mijn erelijst, want het is een prestigieuze wedstrijd.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011