Ruiz uitgeschakeld met Costa Rica (2)

19 juni 2011

BUITENLANDS VOETBAL

N i e u w bericht, meer informatie

EAST RUTHERFORD (ANP) - Costa Rica is uitgeschakeld in het toernooi om de Gold Cup. Het land van FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz verloor zaterdag (plaatselijke tijd) van Honduras. Dat gebeurde na strafschoppen (4-2). Na 90 minuten was het 1-1. Honduras staat nu in de halve finale. Ook Mexico bereikte de laatste vier. Het won van Guatemala, 2-1.

Bryan Ruiz speelde mee bij Costa Rica. Hij neemt nu vakantie en ontbreekt daardoor maandag bij de eerste training van FC Twente in Hengelo. Daarbij zijn overigens alle internationals van de Enschedese bekerwinnaar nog niet van de partij. FC Twente verwacht Ruiz over drie weken terug.

Bij het nemen van de strafschoppen toonde Honduras zich aanmerkelijk koelbloediger. Het land scoorde vier keer van elf meter, meer was niet nodig. Voor Costa Rica misten Celso Borges en Alvaro Saborio. De laatste had in officiële speeltijd ook al gemist van elf meter.

Guatemala kwam al vroeg op voorsprong tegen Mexico door een doelpunt van Carlos Ruiz. Aldo de Nigris maakte de 1-1. Met zijn 6e treffer van het toernooi besliste Javier Hernandez vervolgens het duel, 2-1.

Mexico, dat wegens een dopingaffaire vijf spelers mist, speelt in de halve finale tegen Honduras.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011