Collega's steunen Kendrick (2)

3 augustus 2011

N i e u w bericht, meer informatie

WASHINGTON (ANP/AFP) - Robert Kendrick kan in zijn strijd tegen een dopingschorsing rekenen op de steun van zijn tenniscollega's. Zijn Amerikaanse landgenoten spraken bij het ATP-toernooi in Washington van een onterechte straf voor de nummer 106 van de wereld, die een jaar moet toekijken.

,,Hij is veel te zwaar gestraft", aldus John Isner die zich niet kan voorstellen dat Kendrick prestatiebevorderende middelen heeft gebruikt. De bestrafte tennisser claimt dat een dieetpil de oorzaak is van zijn positieve test en is in beroep gegaan. Ryan Sweeting is het met Isner eens. ,,Het is belachelijk. Ik begrijp de logica niet."

De tennissers verwijzen naar de straf voor Wayne Odesnik, een andere dopingzondaar die ook in Washington actief is. Hij werd voor twee jaar geschorst, maar door zijn deelname aan een speciaal programma van de internationale tennisfederatie ITF bleef het bij zeven maanden. Odesnik kan op minder sympathie van zijn landgenoten rekenen. ,,Hij heeft veel slechtere dingen gedaan. Ik kan niet zeggen dat hij bij ons aan de eettafel zit", aldus James Blake.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011