Mullings bevestigt positieve dopingtest (2)

19 augustus 2011

N i e u w bericht, meer informatie

KINGSTON (ANP/RTR) - De Jamaicaanse atleet Steve Mullings heeft donderdag (plaatselijke tijd) bevestigd dat hij positief heeft gereageerd bij een dopingtest. Bij de nationale kampioenschappen in juni werden bij hem sporen van een verboden maskeringsmiddel aangetroffen.

Mullings heeft onlangs te horen gekregen dat ook de contra-expertise positief was. In 2004 werd hij al voor twee jaar geschorst vanwege doping. Er dreigt voor hem nu een levenslange uitsluiting. Hij mist in ieder geval de wereldkampioenschappen eind augustus in Zuid-Korea. In 2009 won hij met Jamaica goud op de 4x100 meter.

,,De mensen die mij kennen, weten dat ik geen verboden middelen gebruik. Maar het ziet er slecht voor me uit gezien mijn positieve test in 2004. Nu is het 2011 en zeggen ze dat ik dope heb gebruikt en ik weet er niks van'', aldus Mullings.

Mullings was dit seizoen op dreef met een tijd van 9,80 op de 100 meter. Hij kan nog een verhoor aanvragen bij de Jamaicaanse bond, maar twijfelt. ,,Wat moet ik doen? Ik kan alleen zeggen dat ik nooit heb gebruikt. Maar ik heb geen bewijs.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011