Britten gaan dopingregel verdedigen bij CAS (2)

13 december 2011

OLYMPISCHE SPELEN

N i e u w bericht, meer informatie

LONDEN (ANP/AFP) - Het Brits olympisch comité BOA stapt definitief naar het sporttribunaal CAS om een uitspraak af te dwingen over de gehanteerde regel rond dopingzondaars. Dat gebeurt naar aanleiding van een uitspraak van het wereldantidopingbureau WADA die de levenslange ban in strijd vindt met de regelgeving.

Bij de Britten zijn sporters die veroordeeld zijn voor een overtreding van de dopingregels, nooit meer welkom in de olympische ploeg. Als de sportrechters de BOA-regels onrechtmatig vinden, kan dat betekenen dat bijvoorbeeld wielrenner David Millar en atleet Dwain Chambers - al lang weer actief na een dopingschorsing - alsnog kunnen deelnemen aan de Spelen van 2012.

Volgens BOA-voorzitter Colin Moynihan past de eigen strafmaat 'in het cultuur en karakter van de olympische ploeg'. ,,Het BOA en de Britse olympische atleten vinden dat oplichters Groot-Brittannië niet mogen vertegenwoordigen op de Spelen.'' Volgens het BOA heeft 90 procent van de Britse sporters steun betuigd aan de strenge regel die in 1992 werd ingevoerd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011