Katoesja neemt afscheid van Kolobnev (2)

19 december 2011

N i e u w bericht, meer informatie

MOSKOU (ANP) - Bij de Russische wielerploeg Katoesja is komend seizoen geen plaats meer voor Alexandre Kolobnev. De nieuwe manager Hans-Michael Holczer gaf de 30-jarige Rus maandag te verstaan dat hij op zoek moet naar een andere werkgever.

Kolobnev reed twee jaar in dienst van Katoesja. In juli werd hij tijdens de Ronde van Frankrijk betrapt op het gebruik van de plaspil hydrochloorthiazide, die op de lijst verboden middelen staat omdat de pil dienst kan doen ter maskering van andere dopingproducten. Hij verliet daarop de Tour.

De Russische wielerbond liet het in oktober bij een waarschuwing en een boete. De internationale federatie (UCI) eist echter een schorsing voor 2 jaar wegens deze overtreding van de regels en tekende protest aan bij het Hof van Arbitrage in Lausanne.

Kolobnov kwam onlangs opnieuw in een kwaad daglicht te staan door een artikel in l'Illustré. Het Zwitserse tijdschrift onthulde dat de Rus in 2010 de zege in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik heeft verkocht aan zijn Kazachstaanse medevluchter Alexandre Vinokoerov. Dat leverde hem 100.000 euro op.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011