CAS: besmet vlees onwaarschijnlijk (2)

6 februari 2012

CONTADOR

N i e u w bericht, meer informatie

LAUSANNE (ANP) - De arbitragecommissie van het sporttribunaal CAS heeft geoordeeld dat het onwaarschijnlijk is dat Alberto Contador clenbuterol via het eten van 'vervuild' vlees in zijn lichaam heeft gekregen. Dat meldt het CAS maandag op zijn website, nadat het een schorsing van 2 jaar heeft uitgesproken wegens een positieve test in de Tour van 2010.

Contador heeft volgehouden dat besmet vlees de oorzaak was van zijn positieve plas. ,,In tegenstelling tot andere landen, vooral buiten Europa, staat Spanje niet bekend als een land dat problemen heeft met vervuiling van vlees met clenbuterol. Er zijn ook geen andere zaken van atleten die positief testten na het eten van besmet Spaans vlees", meldde het CAS.

Het tribunaal concludeert dat zowel de scenario's van de vleesvervuiling als de door de internationale wielrenunie UCI gesuggereerde bloedtransfusie in theorie mogelijk waren, maar tegelijk ook onwaarschijnlijk. Op basis van het geleverde bewijs lijkt een voedingssupplement volgens het CAS dan ook de grote boosdoener te zijn.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012