Contador ziet af van Zwitserse rechtsgang (2)

3 april 2012

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP) - Alberto Contador ziet af van een gang naar de Zwitserse rechter om zijn dopingschorsing van 2 jaar aan te vechten. Dat liet de Spaanse wielrenner dinsdag optekenen in de krant 'El Mundo'. ,,Mijn advocaten zeggen dat zo'n beroep praktisch kansloos is'', aldus Contador, die in februari zijn zaak bij het internationale sporttribunaal CAS verloor.

Hij werd met terugwerkende kracht voor 2 jaar geschorst wegens de vondst van een minieme hoeveelheid van het verboden middel clenbuterol in zijn bloed. De zege in de Ronde van Frankrijk in 2010 is hem ontnomen.

De 29-jarige wielrenner van Saxo Bank kondigde na het vonnis van het CAS aan dat hij zijn loopbaan voortzet na zijn schorsing, maar ook dat hij naar mogelijkheden bleef zoeken om beroep aan te tekenen. De Zwitserse rechter was er een van.

,,Zelfs als de Zwitserse rechtbank mijn beroep accepteert, komt de zaak weer bij het CAS in Lausanne terecht. En in dat sporttribunaal heb ik geen enkel vertrouwen'', aldus de Spanjaard, die altijd heeft volgehouden dat de clenbuterol via een vervuild stukje vlees in zijn lichaam is gekomen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012