Nummer 2 Parijs-Roubaix riskeert schorsing (2)

16 mei 2012

N i e u w bericht, meer informatie: met reactie ploegleider

PARIJS (ANP) - De Franse wielrenner Sebastien Turgot wordt mogelijk geschorst. De nummer 2 van de afgelopen Parijs-Roubaix heeft de afgelopen 18 maanden drie dopingcontroles gemist en dat staat gelijk aan een dopingovertreding. Dat meldt de Franse sportkrant L'Equipe. Turgot hangt een maximale straf van 2 jaar schorsing boven het hoofd.

De 28-jarige coureur van Europcar is inmiddels al voor de disciplinaire commissie van de Franse wielerbond verschenen, maar er is nog geen uitspraak gedaan. Zijn ploegleider Jean-René Bernaudeau had geen goed woord voor zijn pupil over. ,,Hij is een idioot'', sprak hij tegen persbureau Reuters. ,,Dit is niet verdedigbaar. Hij is ongelooflijk laks geweest. Hij kent de regels en wij steunen het whereaboutsysteem.''

Turgot verraste vorige maand met een tweede plaats in Parijs-Roubaix, achter winnaar Tom Boonen. Indien hij geschorst wordt, is hij na baanrenner Gregory Baugé en Yoann Offredo al de derde Franse renner die op korte tijd tegen een sanctie aanloopt omdat hij zijn whereabouts niet op orde heeft.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012