RadioShack: hier is geen verklaring voor (3)

17 juli 2012

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie, Schleck heeft politiebureau verlaten, 3e alinea

PAU (ANP) - De wielerploeg RadioShack heeft dinsdagavond een verklaring naar buiten gebracht met de bevestiging dat Frank Schleck de Ronde van Frankrijk na een positieve dopingtest heeft verlaten. De equipe van de Belgische manager Johan Bruyneel, zelf reeds verwikkeld in de dopingaffaire van zijn voormalige pupil Lance Armstrong, maakt wel duidelijk dat het gevonden middel xipamide niet aanwezig is in een van de medicamenten die de teamdokter heeft verstrekt.

,,Daarom kan het team deze positieve test ook niet verklaren'', aldus RadioShack. ,,Hoe dan ook, het team wil alle medewerking verlenen om met de antidopingagentschappen deze kwestie te behandelen.''

De woordvoerder van de ploeg vertelde dat Schleck zich vrijwillig bij de Franse politie heeft gemeld voor het afleggen van een verklaring. Rond 23.30 uur mocht de coureur het politiebureau verlaten. Een woordvoerder wilde echter niet zeggen of hij direct naar Luxemburg vertrok of terug naar het teamhotel ging.

Een Belgisch jurylid maakte duidelijk dat de tourorganisatie ASO woensdagochtend bij elkaar komt om te bepalen of RadioShack 'gewoon' de Tour mag vervolgen. ,,Als zij de mening toegedaan is dat het team de reputatie van hun wedstrijd schaadt, kan zij RadioShack uit de Tour zetten. Tot op heden heb ik daar nog niets over gehoord'', aldus Guy Dobbelaere.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012