Bruyneel gelooft in onschuld Frank Schleck (2)

19 juli 2012

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie

PEYRAGUDES (ANP) - Johan Bruyneel gelooft dat zijn Luxemburgse renner Frank Schleck onschuldig is. De Belgische manager van de ploeg RadioShack heeft dit donderdag gezegd in een reactie op de positieve dopingtest van zijn kopman in de Ronde van Frankrijk. ,,Ik heb Frank opgebeld en ik geloof in zijn onschuld", zegt Bruyneel op zijn website.

,,Dinsdag kreeg ik het telefoontje van de UCI waar elke ploegleider nachtmerries van krijgt. Daarna nam ik onmiddellijk contact op met Frank om hem op de hoogte te brengen. Zijn stem verraadde alles. Hij was verrast, verward en kwaad. Geen enkele sportdirecteur kan zijn renners volledig controleren, maar ik geloof Frank wel als hij zegt onschuldig te zijn. De aard van het verboden middel en de kleine dosis die werd teruggevonden, wijzen nu eenmaal op zijn onschuld.''

Hoewel hij zich achter Schleck schaarde, haalde hij hem om verschillende redenen toch uit de Tour. ,,We willen Frank immers de tijd geven om zich op zijn verdediging te focussen. De rest van het team moet zich daarnaast op de Tour kunnen concentreren. En tot slot deden we het uit respect voor de Ronde van Frankrijk, waar alle aandacht op het sportieve gevestigd moet blijven."

Bruyneel besloot zelf niet mee te gaan naar de Tour vanwege het onderzoek dat loopt naar zijn oude pupil Lance Armstrong.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012