Lars Boom kopman in Eneco Tour (2)

2 augustus 2012

ENECO TOUR

N i e u w bericht, meer informatie

UTRECHT (ANP) - De wielerploeg van Rabobank heeft Lars Boom aangewezen als kopman voor de Eneco Tour, de etappewedstrijd uit de World Tour door Nederland en België. ,,Met een ploegentijdrit, een individuele tijdrit en de koninginnenrit over de Muur van Geraardsbergen ligt er een kans voor Lars Boom'', meldde het Nederlandse wielerteam donderdag.

Boom was deelnemer aan de Olympische Spelen in Londen. Hij fietste zowel in de wegrace (11e) als in de tijdrit (22e). ,,Lars is in goeden doen en met de tijdritten moeten wij met de besten mee kunnen. De koninginnenrit ligt Boom, we zouden hoge ogen moeten kunnen gooien in het klassement'', aldus ploegleider Nico Verhoeven. De Eneco Tour start maandag 6 augustus in Waalwijk en eindigt zondag 12 augustus in het Vlaamse Geraardsbergen.

Naast het klassement heeft Verhoeven zijn zinnen gezet op een ritzege. ,,We hebben Theo Bos, Mark Renshaw en Graeme Brown in de ploeg. We verwachten een aantal massasprints; daarin moeten we een rol spelen.''

De Eneco Tour zal dit jaar met name aandacht krijgen doordat de Spaanse oud-tourwinnaar Alberto Contador zijn rentree maakt na zijn dopingschorsing.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012