UCI stelt vragen aan Raborenner Barredo (3)

22 augustus 2012

UCI WORLD TOUR

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht

UTRECHT (ANP) - Raborenner Carlos Barredo komt minimaal tot half september niet in actie. De internationale wielerfederatie UCI heeft de 31-jarige Spanjaard begin deze zomer vragen gesteld over zijn bloedpaspoort en zijn bloedwaarden over de periode 2007-2011. Volgens een persbericht van de Rabobankploeg is er geen sprake van een procedure, maar gaat het om ,,inleidende vragen''.

In nauwe samenwerking met de leiding van de Rabobankploeg heeft Barredo vóór de uiterste datum van 24 juli antwoord gegeven aan de UCI. De internationale wielerfederatie verwacht niet eerder dan de tweede helft van september een reactie te kunnen geven op de verklaring van de Spaanse coureur. Barredo zal tot die tijd door de Rabobank niet worden opgesteld in wedstrijden.

De Spaanse wielrenner ontkent in een verklaring aan de teamleiding alle betrokkenheid bij doping en daarmee samenhangende zaken. De directie van de Rabobank Wielerploeg benadrukt dat het team mede-initiatiefnemer is van het bloedpaspoort en dat het meewerkt aan de verbetering daarvan.

,,De ploeg staat voor een schone sport. We zullen alle stappen van de procedure volgen'', aldus de teamleiding. ,,We zien de reactie van de UCI op de antwoorden van Barredo met vertrouwen tegemoet.''

Barredo reed van 2007 tot en met 2010 voor Quick Step. Daarna trad hij in dienst van Rabobank. Barredo brak tijdens een val bij een training half juni twee ribben. Daardoor bleef hij al geruime tijd aan de kant. Hij was eerder al niet opgenomen in de Rabobankploeg voor de Ronde van Frankrijk.

Ook de Ronde van Spanje, die afgelopen zaterdag van start ging, moest Barredo aan zich voorbij laten gaan. ,,Mijn ribben zijn nog niet helemaal hersteld, daarom geen Vuelta voor mij'', liet hij vorige week via Twitter weten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012