Contador grijpt macht in Vuelta (2)

5 september 2012

RONDE VAN SPANJE

N i e u w bericht, meer informatie

FUENTE DÉ (ANP) - Alberto Contador heeft in de 17e etappe van de Ronde van Spanje op opzienbarende wijze de macht gegrepen. De Spaanse wielrenner van Saxo Bank viel in de bergen steevast aan maar raakte rodetruidrager Joaquim Rodriguez maar niet kwijt. Woensdag slaagde hij wel, in een rit over 187,3 kilometer van Santander naar Fuente Dé met slechts een paar serieuze beklimmingen.

Contador koos het juiste moment voor een nieuwe aanval, won de rit en nam de leiding. Landgenoot Rodriguez die de rustdag kennelijk slecht was bekomen, moest passen en kon zijn voorsprong van 28 seconden niet verdedigen. Hij finishte op 2.38 van de winnaar en duikelde naar de derde plaats in de algemene rangschikking.

Achter Contador die na een dopingschorsing onlangs in Nederland in de Eneco Tour zijn rentree maakte in het peloton, werd Alejandro Valverde tweede. De Spaanse kopman van Movistar reed sterk en verkleinde geheel op eigen kracht een achterstand van meer dan 2 minuten op de slotklim tot een luttele 6 seconden.