Zegetocht voor Contador naar Madrid

9 september 2012

RONDE VAN SPANJE

CERCEDILLA (ANP) - Nog 115 kilometer scheiden de Spaanse wielrenner Alberto Contador van zijn tweede eindzege in de Ronde van Spanje. De 29-jarige renner van Saxo Bank rijdt zondag in de rode leiderstrui naar Madrid, waar hij zich een maand na het aflopen van zijn dopingschorsing al weer mag laten huldigen als winnaar van een grote ronde. Hij won de Vuelta in 2008 voor het eerst.

Contador maakte vorige maand in de Eneco Tour zijn rentree, nadat hij met terugwerkende kracht voor 2 jaar was geschorst voor een positieve dopingtest in de Tour van 2010. De Spanjaard raakte daardoor zijn eindzeges in de Ronde van Frankrijk (2010) en Italië (2011) kwijt. ,,Om terug te keren na een schorsing en dan meteen weer te winnen, is iets heel bijzonders'', zei Contador zaterdag na de laatste loodzware bergetappe van deze bijzonder spectaculaire Vuelta.

Mogelijk kan de Duitse sprinter John Degenkolb in de slotetappe naar Madrid zijn vijfde ritzege boeken voor Argos-Shimano. Robert Gesink (zesde) en Laurens ten Dam (achtste) eindigen in de top 10 van het klassement.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012