RadioShack zet Bruyneel aan de kant (2)

12 oktober 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

LUXEMBURG (ANP) - Ploegleider Johan Bruyneel is ontslagen door wielerploeg RadioShack. Dat bevestigde de ploeg vrijdag na berichten in Luxemburgse media.

Volgens RadioShack was de beslissing noodzakelijk in het licht van de bevindingen van het Amerikaanse antidopingbureau Usada. Dat zette de Belg neer als een belangrijke spil in het dopingnetwerk rond Lance Armstrong. ,,Zijn vertrek is gewenst om de kalmte en cohesie binnen het team te handhaven", aldus RadioShack.

De ploeg benadrukt dat het onderzoek van het Usada niets te maken heeft met de activiteiten van Bruyneel bij RadioShack. Volgens RadioShack bestrijdt Bruyneel de bevindingen en aanklachten van het Usada.

Bruyneel zei zich de komende tijd volledig op zijn verdediging te willen concentreren. ,,Ik ben verrast én teleurgesteld dat Usada informatie over een lopende zaak tegen mij openbaar heeft gemaakt. Dat nog voor ik de kans kreeg het bewijs te bestuderen en mijn verdediging voor te bereiden. Ik hoop me te kunnen verdedigen in een neutrale zitting, maar vrees dat er sprake is van een bevooroordeelde zaak.''

Inhoudelijk wil Bruyneel voorlopig niet op de zaak ingaan.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012