Verbruggen blijft Armstrong steunen (2)

18 oktober 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (ANP) - Hein Verbruggen, erevoorzitter van de internationale wielerunie (UCI), blijft de ontmaskerde Lance Armstrong vooralsnog steunen. ,,Hij is nooit positief bevonden, ook niet door Usada. Er is dus geen spoor van bewijs'', liet de 71-jarige Nederlander donderdag weten in een schriftelijke reactie aan De Telegraaf. Daarbij schreef hij bewijs met hoofdletters.

Verbruggen is tevens erelid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en van de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF. Hij ging voor de eerste keer in op het vernietigende rapport van het Amerikaanse antidopingbureau Usada waarin Armstrong door 26 getuigen wordt neergezet als het brein achter een omvangrijk, professioneel en succesvol dopingnetwerk.

Armstrong was tijdens het bewind van Verbruggen (1991-2005) de grote baas in het peloton. Beiden konden het goed met elkaar vinden. ,,Er zijn heel, heel veel verhalen en verdachtmakingen. Maar wie de controleprocedures kent, weet dat er niks te regelen valt. Ik ben het 'moe'-stadium al langer voorbij'', gaf Verbruggen te kennen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012