Ook Trek verbreekt banden met Armstrong (2)

18 oktober 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

WASHINGTON (ANP/AFP) - Sponsors laten dopingzondaar Lance Armstrong massaal vallen. Na kledingsponsor Nike lieten andere geldschieters eveneens weten dat ze de 41-jarige Texaan niet langer financieel willen ondersteunen. Het gaat om fietsenfabrikant Trek, sportschoolketen 24-Hour Fitness, brouwerij Anheuser-Busch en voedselproducent Honey Stinger.

Trek nam de beslissing na bestudering van een dossier van de Amerikaanse antidopinginstantie USADA waarin het dopingsysteem van de Amerikaanse ex-wielrenner wordt blootgelegd. ,,Na het rapport van het USADA te hebben gelezen, kunnen we niet anders dan diep teleurgesteld zijn in Armstrong'', zegt Trek in een korte verklaring. ,,De conclusies van het USADA zijn duidelijk. We beëindigen dan ook onze jarenlange samenwerking met Armstrong.''

Kledingsponsor Nike verbrak woensdag als eerste grote donateur alle banden met Armstrong. Het bedrijf blijft diens stichting Livestrong ondersteunen. Armstrong legde woensdag het voorzitterschap van zijn organisatie die strijdt tegen kanker neer, maar blijft vooralsnog wel aan als bestuurslid.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012