Verbruggen: onzinnig verhaal LeMond (2)

18 oktober 2012

ARMSTRONG

AMSTERDAM (ANP) - Hein Verbruggen, van 1991 tot 2005 voorzitter van de internationale wielerunie UCI, neemt de beschuldigende verklaring van Kathy LeMond aan zijn adres niet serieus. Volgens de vrouw van tweevoudig tourwinnaar Greg LeMond zou de Nederlandse topbestuurder 500.000 dollar van sponsor Nike in 1999 hebben ontvangen om een positieve dopingtest van de onttroonde Lance Armstrong weg te moffelen. Dat heeft mevrouw LeMond onder ede verklaard in en rechtszaak tegen de Texaan, in 2006 al zo bleek onlangs.

,,Het verhaal van mevrouw LeMond is dermate onzinnig, dat het geen officiële verklaring waard is'', reageerde Verbruggen donderdag in De Telegraaf. Kathy LeMond had de informatie over de 'omkoping' van Verbruggen gehoord van een Belgische mecanicien, die destijds werkzaam was voor US Postal, de 'dopingploeg' van Armstrong.

Volgens Verbruggen heeft LeMond de belastende informatie niet uit de eerste hand, maar van horen zeggen. ,,Het lijkt me ook heel normaal dat Nike zoiets belangrijks met mecaniciens zou bespreken. Ach, misschien is het ook het beste om dit met een beetje humor te benaderen'', gaf Verbruggen in AD Sportwereld te kennen.

Nike distantieerde zich woensdag volledig van de uitspraken van LeMond, die haar aantijgingen deze week nog eens herhaalde in de New York Daily News.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012