Lance Armstrong Bikeway blijft in Austin

18 oktober 2012

ARMSTRONG

AUSTIN (ANP) - Hij heeft de Kerstman toch niet vermoord? Zo reageerde één van de vaste klanten in de wielerzaak Mellow Johnny's in Austin, eigendom van de gevallen sportheld Lance Armstrong, op de stroom aan negatieve berichtgeving over de 41-jarige Texaan. ,,Maar hij heeft het natuurlijk wel te bont gemaakt met al zijn dopingpraktijken'', erkende Terry Burgess, een 57-jarige sportfanaat.

In de fietsenwinkel van de meestbesproken inwoner van de stad hangen zijn zeven gele truien uit de Tour nog aan de wand. ,,Daar kijk ik nu wel iets anders naar'', refereerde Burgess aan het vernietigende rapport over de handel en wandel van Armstrong in het internationale peloton.

De ontmaskerde 'Boss' bezit in zijn woonplaats onder meer ook nog een koffiezaak (Juan Pelota). ,,Ik ken hem niet persoonlijk, maar ik vind hem nog steeds geweldig'', zei de 38-jarige Michael Salas, een Newyorker die na een muziekfestival in Austin is blijven hangen. ,,Hij blijft Lance, een symbool van kracht'', doelde hij op diens gewonnen strijd tegen teelbalkanker.

Op de Lance Armstrong Bikeway, een 10 kilometer lange fietsroute door het hart van de stad, gaat iedereen zijn eigen weg. ,,We maken allemaal fouten. Het zou mooi zijn als het grote publiek de wielrenner Armstrong met zijn dopingverleden los kon zien van de weldoener Armstrong met zijn stichting tegen kanker. Maar dat zal wel naïef van mij zijn. Ik zou willen dat er een beter einde zou komen aan dit schandaal'', verzuchtte de 35-jarige Susan Manza bij het uitlaten van haar hond.

Wat de ondervraagden betreft, zal de Lance Armstrong Bikeway in Austin altijd blijven bestaan. ,,Hij heeft veel goede en slechte dingen gedaan. De positieve zaken overheersen'', meende de 33-jarige reclameverkoper Brian Jacobson.

Volgens burgemeester Lee Leffingwell zal de stad Austin achter Armstong blijven staan. ,,Ik ben trots op mijn vriendschap met hem'', liet hij weten. ,,Hij is niet alleen een vriend van mij, maar ook van Austin en van miljoenen mensen die kanker hebben overwonnen. Hij is een inspiratiebron die nooit kan verdwijnen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012