Strafzaak UCI tegen Barredo (2)

18 oktober 2012

N i e u w bericht, meer informatie

PARIJS (ANP) - De Spaanse wielrenner Carlos Barredo moet zich bij de internationale wielerunie (UCI) verantwoorden voor afwijkende waarden in zijn bloed en in zijn biologische paspoort. De UCI maakte donderdag bekend dat de 31-jarige coureur van de Rabobankploeg in staat van beschuldiging is gesteld. Hij stond op last van de Nederlandse ploegleiding hangende het vooronderzoek al op non-actief.

Barredo moest in juli een aantal ,,inleidende'' vragen van de UCI beantwoorden. Begin deze maand moest hij nog wat meer informatie verstrekken over de periode 2007-2011. Hij reed van 2007 tot en met 2010 voor QuickStep. Daarna trad hij in dienst van Rabobank.

De Spaanse wielrenner, wiens contract bij Rabobank eind dit jaar afloopt, ontkent alle betrokkenheid bij doping en daarmee samenhangende zaken.

Voordat Barredo bij de Rabobank in dienst kwam in 2011 is hij volgens een verklaring van de wielerploeg uitgebreid gescreend. Er waren op dat moment geen dopingovertredingen van hem bekend. Ook werd bij de UCI en zijn voormalige ploeg QuickStep informatie over de renner opgevraagd. Verder hebben experts zijn bloedbeeld bekeken. De uitkomsten daarvan leverden een bewijs van goed gedrag op.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012