Boonen: domme beslissing van Rabobank (2)

21 oktober 2012

RABOBANK

N i e u w bericht, meer informatie

BRUSSEL (ANP) - De Belgische renner Tom Boonen heeft weinig begrip voor het besluit van de Rabobank om te stoppen met de sponsoring van de professionele wielerploegen. ,,Ik vind het wel een mokerslag dat een sponsor als Rabobank na al die jaren stopt. Dat zij niet geloven dat het nog goedkomt, vind ik zeer dom. Ik werd kwaad toen ik dat hoorde. Rabobank is een ploeg die barst van het jonge talent. Het is zonde dat die jongens nu geen kans meer krijgen", aldus Boonen in het Belgische programma Sportweekend.

Hij baalt van alle commotie rond het dopingrapport over Lance Armstrong. ,,Het is herkauwde info die nu in een dossier gestopt is. Dat kan me niet zo veel schelen, want wij hebben daar niks mee te maken. Wij moeten nu uitleg geven over deze zaak, maar misschien zou Lance dat beter eens zelf kunnen doen. Alleen hij kan hier een einde aan maken."

Boonen is nooit een grote fan van Armstrong geweest. ,,Zeker niet na dat jaar waarin we samen in een ploeg reden. Anderzijds overdrijft het Usada ook wel, vind ik. Ze doen zichzelf nu voor als het heiligste boontje van de wereld, terwijl ze ook alleen maar onzin verkopen."

Ook ex-UCI-voorzitter Hein Verbruggen zou boter op het hoofd hebben. ,,Het is tijd om die hele 'mestpot eens uit te kuisen'.'' Maar een oplossing heeft Boonen niet voor handen. ,,We moeten doen wat we nu doen, alles zit goed bij ons. Het enige dat we kunnen doen is misschien eens voorstellen dat ze ons 24 uur op 24 volgen, zodat de wereld kan zien wat er in de koers gebeurt en we zo onze geloofwaardigheid terugwinnen."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012