Armstrong zwijgt over dopingaffaire (2)

20 oktober 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

AUSTIN (ANP/AFP) - Lance Armstrong heeft vrijdag niets gezegd over het dopingschandaal dat hem achtervolgt. De oud-wielrenner sprak voor het eerst in het openbaar sinds het verschijnen van het rapport van het antidopingbureau Usada.

Armstrong sprak een zaal vol supporters van zijn stichting Livestrong toe. De beweging, die strijdt tegen kanker, bestaat 15 jaar. De wielrenner, die van zijn gehoor een staande ovatie kreeg, zei wel dat het een paar ,,moeilijke weken'' zijn geweest. ,,Ik heb mij wel eens beter gevoeld, maar ook wel eens slechter'', stelde Amstrong. ,,Maar laten we er vanavond een geweldige avond van maken.''

Na de onthullingen uit het rapport beëindigden sponsor Nike en ook andere geldschieters de samenwerking met Armstrong. Hij besloot zelf het voorzitterschap van zijn stichting neerleggen.

In zijn toespraak vroeg hij vooral aandacht voor de strijd tegen kanker. ,,Deze missie is groter dan ik, is groter dan ieder individu. We zullen niet opgeven, deze missie moet absoluut doorgaan'', aldus de Amerikaan.

Met zijn stichting haalde hij de afgelopen jaar bijna 500 miljoen dollar op voor de strijd tegen kanker. Bezoekers van het gala spraken nog steeds vol bewondering over Armstrong. ,,Livestrong heeft mij nog zoveel mogelijkheden gegeven, dat dank ik aan Lance'', zei een bezoeker die herstelde van kanker. ,,Hij is nog steeds de grootste renner van zijn doping-generatie. Hij deed hetzelfde als iedereen'', aldus een wielerfan.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012