UCI praat met kandidaten 'dopingcommissie' (2)

7 november 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

AIGLE (ANP) - Voorzitter John Coates van het internationaal sporttribunaal CAS heeft een aantal mensen voorgedragen die plaats moeten nemen in de onafhankelijke 'dopingcommissie' die de UCI in het leven heeft geroepen. Deze commissie gaat zich buigen over het rapport dat het Amerikaanse antidopingbureau Usada heeft opgesteld naar aanleiding van de zaak rondom Lance Armstrong. Uiteindelijk moet deze driekoppige commissie komen met conclusies en aanbevelingen om het aanzien van het wielrennen te verbeteren.

Coates heeft een aantal ervaren juristen en sportdeskundigen aangedragen, waarmee de UCI momenteel gesprekken voert. De internationale wielrenunie hoopt de drie leden zo snel mogelijk te kunnen presenteren, meldde de UCI woensdag.

De commissie wordt aangevoerd door een jurist en bestaat verder uit een sportbestuurder en een forensisch expert, die wordt gekozen door de voorzitter. Zij moeten voor 1 juni volgend jaar hun bevindingen presenteren. ,,We danken John Coates voor zijn aanbevelingen, die we volledig zullen volgen'', zei UCI-voorzitter Pat McQuaid woensdag. ,,Het wielrennen heeft een zonnige toekomst voor zich. De huidige generatie wielrenners bewijst dat. Zij hebben er voor gekozen te bewijzen dat je clean kan presteren en winnen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012