Russische atlete Abitova 2 jaar geschorst (2)

7 november 2012

N i e u w bericht, meer informatie

MOSKOU (ANP) - De Russische atlete Inga Abitova is voor 2 jaar geschorst. De Russische atletiekbond meldde dat woensdag. Bij de specialiste op de lange afstanden zijn abnormale afwijkingen gevonden in haar biologische paspoort, die gelijk staan met een overtreding van de dopingregels.

De schorsing van Abitova (30) gaat met terugwerkende kracht in vanaf 11 oktober. Al haar uitslagen vanaf 10 oktober 2009 worden geschrapt. Het betekent onder meer dat ze haar zilveren medaille kwijtraakt die ze op de EK van 2010 op de 10.000 meter veroverde. Haar Europese titel op diezelfde afstand uit 2006 blijft wel staan.

Het schrappen van Abitova uit de uitslagen van de EK in 2010 kan goed nieuws opleveren voor Hilda Kibet. De Nederlandse atlete eindigde destijds als vierde op de 10.000 meter. Een woordvoerder van de Europese atletiekbond kon woensdag niet bevestigen of Kibet inderdaad opschuift naar de derde plaats en alsnog een bronzen medaille krijgt. ,,De federatie moet daar toch apart een beslissing over nemen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012