Eddy Merckx is zwaar ontgoocheld

18 januari 2013

ARMSTRONG

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Vijfvoudig tourwinnaar Eddy Merckx is zwaar teleurgesteld in Lance Armstrong na zijn dopingbekentenis bij de Amerikaanse televisiester Oprah Winfrey. ,,Ik ben al ontgoocheld in Armstrong sinds de publicatie van het Usada-rapport, maar nu is die teleurstelling alleen maar groter geworden", vertelde de legendarisch Belgische wielrenner vrijdag in de Franstalige krant Le Soir.

,,Hij heeft alles toegegeven en het was zwaar om te horen wat hij allemaal heeft uitgespookt. Ik stond in zijn carrière vrij dicht bij hem. Hij heeft me vaak genoeg in de ogen gekeken toen we het over doping hadden en hij ontkende altijd staalhard iets met verboden producten te maken te hebben. Ik weet echt niet hoe hij het heeft klaargespeeld om iedereen jarenlang te bedotten", vertelde 'De Kannibaal'.

De 41-jarige Texaan verklaarde dat het onmogelijk was om zonder doping de Tour te winnen. Merckx: ,,Die uitspraak is schandalig, vooral voor de renners die de Tour wel zonder doping wonnen. Het is makkelijk en hypocriet om dat te zeggen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013