Ook Rolf Sørensen geeft doping toe (3)

18 maart 2013

N i e u w bericht, meer informatie

KOPENHAGEN (ANP) - Ook Rolf Sørensen heeft nu toegegeven tijdens zijn wielercarrière verboden prestatiebevorderende middelen te hebben gebruikt. De oud-coureur, die onder meer voor de Rabobankploeg reed, deed zijn dopingbekentenis maandag in een interview op de Deense televisie. Hij vertelde dat het vooral om epo ging en af en toe ook om cortisonen.

,,Aanvankelijk reed ik nog clean en haalde ik best mooie resultaten, maar aan het eind van de jaren negentig heb ik me laten verleiden", zei Sørensen, die onder meer als wielercommentator werkt voor de zender TV2. ,,Ik maakte deel uit van de epo-generatie. Het is geen excuus, maar ik heb gedaan wat de anderen ook deden. Ik besef terdege dat deze bekentenis te laat komt, veel te laat."

Tal van ploeggenoten en concurrenten gingen Sørensen (47) al voor, onder wie Lance Armstrong, landgenoot Michael Rasmussen en onlangs Michael Boogerd. De winnaar van onder andere Luik-Bastenaken-Luik (1993) en de Ronde van Vlaanderen (1997) heeft evenals Boogerd heel lang stug volgehouden zich nooit met doping te hebben ingelaten. Hij ontkende steevast alle verdachtmakingen, ook al geloofde niemand hem meer. Dat leverde hem in Denemarken de spottende bijnaam 'Rolf er ren' op, ofwel 'Rolf is clean'.

Sørensen werd prof in 1986. In de periode 1996-2000 stond de succesvolle renner, na 10 Italiaanse jaren, bij Rabobank onder contract. Hij stopte in 2002 met fietsen. Op zijn erelijst staan 53 overwinningen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013