Twee bronzen medailles erbij voor Smith (2)

13 juni 2013

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - Rutger Smith kan officieel twee bronzen medailles aan zijn collectie toevoegen. De Groningse krachtatleet dankt die plakken aan de levenslange schorsing van de Wit-Russische dopingzondaar Andrej Michnevitsj, die donderdag definitief is uitgesproken.

De internationale atletiekfederatie IAAF schrapt Michnevitsj uit de uitslagen en pakt hem zijn medailles af die hij bij het kogelstoten veroverde bij de EK van 2006 in Göteborg en de WK van 2007 in Osaka. Smith eindigde op beide titeltoernooien als vierde en schuift op naar de derde plaats.

Smith, die momenteel revalideert van een operatie aan zijn achillespees, was al in bezit van vier medailles, die hij op grote kampioenschappen veroverde: zilver met de kogel op het WK van 2005 (Helsinki), brons met de discus bij het WK van 2007 (Osaka), zilver met kogel bij EK 2012 (Helsinki) en zilver met de kogel bij de EK indoor van 2005 (Madrid).

Smith krijgt zeer waarschijnlijk ook nog met terugwerkende kracht een bronzen medaille van het EK van 2012 in Helsinki. De Hongaar Zoltán Kövágó, in de Finse stad derde bij het discuswerpen, is echter in beroep gegaan tegen zijn dopingschorsing.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013